Behoedzaam

Gistermiddag crosste ik op mijn elektrische bakfiets over de grachten om pakketjes te bezorgen voor Bol.coms 2-uursservice. Opeens zag ik een jonge man op een brug gitaar spelen. Ik herkende hem direct: Cautious Clay.

Rewind: 25 september zag ik een mailtje van Spotify: Cautious Clay komt naar Amsterdam. Begin dit jaar leerde Jessica me zijn muziek kennen. Dus ik kocht twee tickets als verrassing. Gisteravond was het optreden, in de kleine zaal van Paradiso. Hoe dat was lees je hieronder.

‘But if we just spoke, like we meant it Would you reference This open part of me’

De kleine zaal is niet helemaal vol. Josh Karpeh, AKA Cautious Clay, moet nog wat meters maken in NL. Hij heeft twee muzikanten mee: een drummer en een gitarist. Het slechte nieuws: het drumstel is te hard uitversterkt, waardoor alles te hard moet, en de set duurt maar 3 kwartier. Waarom speelt hij niet wat meer nummers?

Dan het goede nieuws. Zowel de bekende als de nieuwe nummers zijn mooi. En Karpeh is een begenadigd multi-instrumentalist. Tijdens de show speelt hij gitaar, saxofoon en klarinet. Hij eindigt met zijn sterke debuutsingle Cold War. Geen toegift, dat heeft wel wat.

Zijn live show kan nog veel groeien, hij mag wel meer risico nemen, maar deze artiest is het volgen waard.

Deze post komt uit De Muzikantropoloog S03E04, mijn nieuwsbrief van 30 oktober 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *